Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldyrkare

 

 

där ligger de utfläkta på nån tropisk strand

insmörjda med solskyddsfaktor femti'

till solen de har starka band

barnen de i bassängen jämt är i

 

så bruna, så bruna alla är

pepparkaks-gummor och gubbar

till solens land det bär

dricker öl o sangria på stadens pubar

 

ja, så härligt med semester!

från trista Sverige de far

här nere är det bara fester!

solbrännan den ordentligt tar

 

så bruna och fräscha de alla är

så nöjda med sin nya look

här finns inga besvär

they all are famous in Facebook

 

tillbaka i Sverige man vill spara

på schyssta solbrännan, ja

till solariet man då fara

att steka under rör, hurra!

 

alternativt att kroppen spreja

fort och perfekt det fixas

brun överallt o på din feja

ja, tänk vad det kan trixas!

 

alla vet om faror att för mycket sola

men där sprit går in går vett ut

bättre då att kanske bowla

annars kan bli abrupt slut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-13 16:18



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja en verklighet långt borta då tar ingen ansvar för ens sig själv där! Som om inte endast alkoholen drar ut vettet, det är att "mamma" dvs moder Svea har man vänt ryggen, civiliserade ögontjänare så är de... Dock! Tack! Bra perspektiv!
2021-02-15

    Lena Staaf VIP
Ja det har blivit status att vara solbränd. Men att längta efter sol och värme är väl vad alla gör så här på vntern. Kanske vi ändå borde rannsaka oss själva när det gäller solresorna. Det blir mycket koldioxidutsläpp av att flyga.
2021-02-14

  Kungskobran VIP
Jag har förståelse att många lämnar den karga vintern i Sverige.
Fint fångat av dig
2021-02-14

  Bodingen VIP
Blek is beautyfull har vi som måtto i Blek Army. Men ibland så blir vi röda på det vita av solen och då säger folk: Tja ba Danne, öh, heter int...Danne Brogen Dannebrogen!
2021-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP