Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du sitter på sanningen.


Stjärtmesen

STJÄRTMESEN

Mitt i hallonsåsen
Under Hallandsåsen

sjunger en hes
liten stjärtmes

om en sås
som rinner
och en ås
som brinner

Det är dock inte allt
som flyter
För överallt
bor en mes som ryter

och med vacker röst
sjunger i mitt bröst

med en hög diskant
För det är ju sant

att stjärtmesen sitter
på sitt eget kvitter




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-15 18:14



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Snygg satirisk dikt med stjärtmesen som domherre!
2021-02-16

  bibbi ahrnstedt
fint, ja så är det
2021-02-16

  Öknens Ros VIP
För många år sen såg jag en hel flock stjärtmesar utanför köksfönstret, så fina fåglar!
2021-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP