Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I MIN LILLA VÄRLD

Jag öppnar dörren till den gamla stugan. Den är sliten utanpå. Men fin inuti. Kanske som jag. Lugnet sitter i väggarna. Det omfamnar mig med tystnaden.

Jag målar bilder av det som behöver göras. Först och främst ska stugan städas. Det lilla matrummet är lättats att börja med. Två röda stolar och ett vitt litet matbord på en röd trasmatta. Där blir det golvrengöring och fönstertvätt.

I sovrummet ska sängen få nytt madrasskydd och ett lila överkast. Några kuddar med fjärilsmönster blir pricken över i. Passar bra till rullgardinen i lila och vitt. Precis som en mindre lila sängmatta. Städning, golvrengöring och fönstertvätt innan allt är på plats.

Köksskåpen ska torkas ur från flugor och andra kryp. Porslin och redskap ses över. Golvet ska tvättas och nypiskad matta läggas på. Kyl och frys ska torkas ur och sättas på.

I vardagsrummet ska ett fönster lagas. Resten av dem ska tvättas. Golvet dammsugas och torkas. Nya mattor läggas på. Möbler dammas. Nya vinröda kuddar pryda svarta skinnsoffan. En mjuk pläd för kalla dagar. En korg med ved till mysig värme.

När allt är färdigstädat och pyntat, ska jag njuta av lugnet och färgrikedomen.  Den stora världen med längtans sorg och tårar, corona får stanna utanför den lilla värld, som är min. Just nu.

I vår ska stugan hyras av en vän. Som får njuta av lugnet. Omfamnas av tystnaden.

 




Övriga genrer (Kåseri) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-02-16 18:03



Bookmark and Share


  wiria77
vilka fina
varma
underbara rader
frid
lugn
ro
2021-02-22

  Stanley Rydell
Bästa mentalhygien! Fint skildrat då det syns genom bokstäverna
2021-02-22

  AiA Maria den fria

Underbara
Berikande
rader i närvaro
-frid och glädje
du väljer att dela

Tack!
2021-02-18

  Solstrale VIP
En underbar gest att låta en vän få vara där i din stuga du så omsorgsfullt inreder och sköter om! En fröjd att få bli en del av tack vara att du delat till oss! Stor glädje infinner sig i en när man läser! Stugromantik på hög höjd! /:) tack!
2021-02-17

  Feliaxel VIP
Fin tanke att göra det bästa av det lilla
2021-02-17

  Niliboy
En fin beskrivning av en fin liten stuga!
2021-02-17

  Öknens Ros VIP
En miljö att känna frid och glädje i!
2021-02-17

  ULJO
Visar på att glädjen finns
2021-02-17

    Lena Staaf VIP
Tålmodigt arbete för att göra fint och ombonat. Jag följer nyfiket med men blir trött redan efter första rummet. Tur att diktjaget är uthålligt!
2021-02-16

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härlig beskrivning av allt som ska göras! Ja det finns hopp och glädje i din fina text!
2021-02-16

    Sefarge VIP
Härlig frigörande skrivelse om kommande tider
Tänk så många stillsamma vrån
Som kan delas bara ömsesidig
Hänsyn med förståelse finnes!
;)
2021-02-16

  Boel Lindell
En mycket fin liten skildring om att sätta sin egen prägel på en plats man tycker om.
2021-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP