Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvittret härstammar från Gud.


Guds fåglar

GUDS FÅGLAR

Iklädd vårmodet
formar svårmodet

som jag besitter
ett högljutt kvitter

av variabla ljud
innanför min hud

En fågel är arg
som en varg

Någon gråter
En annan förlåter

och en fågelkör
berör och förför

Några fågelsånger
stängs in i kokonger

och ett fågelgap
leder till galenskap

Men inget kvitter
gör mig bitter

För inga vårkläder
eller något väder

ej heller några bud
leder till min Gud

Det är den tysta atom
som bär fjäderskrud
och kvittrar en symtom
som är min sanna Gud




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-02-24 00:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Du kanske inte skrattar när du en dag ska stå inför Gud.

2021-02-24

    ej medlem längre
Bra... får sig ett gott skratt!
2021-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Då har du missat den ende sanne Guden: Jesus.
2021-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP