Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sov du min själ och glömd det

Själen min
Varför hade du valt detta livet?

Varför hade du inte fötts bara några mil bort?
I mysiga byn i bergen
till denna familjen med mysiga mamman och roliga pappan
De som gick till kyrkan på söndagar

Och alla tre barn badade på lördags kväll,
vatten skvatt och i hela huset hördes skrat,
och du, du skulle vara minstingen,
pappans lilla flicka som han brukade slänga i luften
och på morgnarna var det du som satt bredvid och tittade på när han gjorde ved
och i hans ögon var en varma leende

Lilla lilla själ, säg mig, vad som hade hänt?
Vilken olycka på himlen fick dig att ramla ned på betongen?
Vilken dåraktig högmod när du trodde att du kan skapa lyckan.




Fri vers (Fri form) av Claire Fransson
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-08 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Claire Fransson