Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tractatus fyller 100 år.


Tyst fågel

TYST FÅGEL

Ludwig var en kille
som aldrig ville
sova i sängar
gjorda av pengar

Albert Einstein
är nån som söver
Det är Wittgenstein
som jag behöver

när psykiatrins slott
med stängd korridor
är den enda lott
som nu återstår

Fåglarnas fula skrän
är en gråtande fontän
som skriker förryckt
i en stegrande flykt

Men den lott
som jag fått
är som allra minst
en verklig vinst

Utan min språkdräkt
och alldeles naken
hörs den tysta fläkt
som gör mig vaken

och styr mina kliv
mot ett verkligt liv

För den som styr
och inte svarar
kanske bara flyr
tillvarons harar

Det är kanhända
de fåglar som är tysta
som är de enda
som är verkligt justa

Patienternas sängar
leder från tidsfördriv
till våra sköna ängar
i ett oformulerat liv




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-19 20:04



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Superbra!
2021-04-07

  Monika A Mirsch VIP
Inspirerande flyt omsluter din talande dikt!
2021-03-20

  Linil VIP
Du har ett bra flyt i texten. Behöver nog läsa ett par gånger till. Men det dubbelbottnade tilltalar mig.
2021-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP