Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så länge det finns fåglar finns det hopp.


Konstens fåglar

KONSTENS FÅGLAR

Nog är det sant
att alla behöver
någon som grant
flyger högt över

demokratiska strukturer
som bygger diktaturer

av själslig nöd
och skådebröd

Dom hundar som gapar
och samhällen skapar

är dom som gnäller,
ljuger, flåsar och skäller

Dessa dvärgpudlar
är på en ständig jakt
som alltid besudlar
fåglarnas sköna makt

och med stor vikt
vädrar en lätt åsikt

och du blir osedd
men också orädd

För när det klämmer
i ditt lilla hem
kanske du skrämmer
livet i alla dem
.
som flyger fritt
mot konstens mitt

och ser ner på hundar
som jagar och blundar

Inget är för övrigt
bara bedrövligt

För även dvärgpudlar
kanske ibland sprudlar

av fåglar som är ärliga
och sant konstnärliga

Låt oss vara överens
om att inte ens

några små byråkrater
med sina grå soldater

vågar skjuta ihjäl
sin egen fågelsjäl




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-28 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP