Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"all-in\" är en pokerterm som betyder att man satsar allt man har. \"bankroll\" är även det en pokerterm som betyder: Alla marker som spelaren har på bordet just då.


\"fri blir aldrig fången nog\"

diamanter föds ur koldamm
likt tårar ur jordens inre
som långsamt värker fram
drivna av plågsamma minnen

skit föds från ingenstans
eller någonstans som inte finns
liksom en het romans
som ingen minns

publiken står bakom ridån
trollkarlen sitter på första rad
han skulle dock helst vilja gå
och bli vad ingen var

men ingen här närvarande ville våga;
eller kunde: invecklande utlista
eller grunna ut den stora frågan
ska det bära eller brista?

så vi hängav oss åt tanken;
de melankoliskas filosofi,
men blev aldrig fri den ruttna stanken
och så lär det förbli

under den paradoxala parollen
\"fri blir aldrig fången nog\"
gick vi \"all-in\" med hela bankrollen
och skulle vinna potten när vi dog

men...

...våra händer blevo aldrig rena
våra skrifter blevo aldrig skrivna
våra läxor blevo alltid sena
våra murar, aldrig rivna

så står då alla, ingen borta
inför den svulstiga pärleporten.
och samtliga vi, kom tillkorta,
även den som varit snäll.
but all will be forgiven
in the bottom depths of hell...

















Fri vers av Ilutzio
Läst 831 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-07-22 13:51



Bookmark and Share


    Anonym Ängel
Mkt bra skrivet!
2007-09-07

  aftermath
snyggt skrivet... och visst ska alla förlåtas vid porten
2006-09-23

  Plechanov
Snyggt jobbat, i synnerhet de två inledande stroferna, liksom de sista två.
2006-08-19

  skaparen
snyggt!
2006-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Ilutzio
Ilutzio