Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter stormen

När träden som rasat
åter har rests
och
alla nålar har plockats
ur värkande hjärnbark

Vad finns kvar annat än
öronbedövande tystnad
och
ekande tomhet där en
skadeskjuten fågel en gång fanns

Att skapa något av detta eko
ter sig omöjligt
för
hur bygger man styrka
med trasiga klossar

Likväl när bitarna ligger
framför sargade fötter
att
sammanfoga till ett pussel
ej tidigare känt

Där läggs grunden för något
ofattbart unikt
en
styrka som är gjuten
av sällsamt material

Livsglädjen är mäktig
och sann
hos
den som en gång vandrat
genom Hades salar och sluppit ut




Fri vers av Elisabeth H
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-13 08:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth H
Elisabeth H