Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Järtecken

Elektriska impulser nerför cortex
Galet trippy som en kväll med fyllesex
Sexhundra katastrofer som rinner ut ur öronen
Samtidigt som tentaklerna tar mig
Någon myntar ryktet om resten
Djävulshorn spetsar huden på festen
Vi tar den nordvästra passagen
Utan koks i lasten

Perversa leenden i min feberdröm
Lägg glasbitar att trampa på
Med bara fötter som får oss att
tala med kluven tunga
Ta chansen medan vi är så unga
Du ljög när du sa att det värsta var över
Narcissismen är en marknadsstrategi
För vår apati.

Vetenskap är omodernt såhär års
Låt oss alltid bli strykta medhårs
Jag låser in mig i mitt kuriosakabinett
och blir urbant skogstokig
Snart är vi som Ellen Austin och den nittonde flighten
Försvunna i triangeln medan dom gröna barnen
från Woolpit klappar sina händer och sjunger:
"How soon is now?"

Jag vill fly från min egen skugga
Den ser till så myrorna hittar in
Du pratar om en hand som vägrar sluta gnugga
Huden spricker och fläks upp.
Och jag ser Liv Ullmanns ögon
En vag åminnelse om ett järtecken
De vattentäta skotten på Ourang Medan
dom låses som bäst
Medan någon skriker: ”vi kommer få pest!”

En stilla rest när världen går under
Vi skålar för en vår till
En stilla rest när världen går under
Vi skålar för ett år till




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Robin V
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-26 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V