Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spottloskor och enkronor

 

 

Ett kutryggigt liv gör halt,

vänder sig om

och deserterar

från konformiteten.

 

 

Denna inrutade tillvaro:

Tigga och be om överlevnad;

klädd i en trasmatta

för att narra Döden.

 

 

Han ser sin spillda skugga

välta ur hans pappersmugg;

som är fylld med spottloskor

och utgångna enkronor.

 

 

Vilda änglar ylar och trugar,

lykantroper ber och krusar:

Hans val är enkelt;

värme, ack, värme.

 

***

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-06 13:34



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Förvandlingen är stor
från lykantrop till mor
Lilla rödluvan skräms bort
när vargen ylar mot månens sken
skynda skynda bli inte för sen
till varulvens dans
på mossig skans


2021-05-07

  petter rost
Din blick in i detta vårt Nu är en gåva för den som vill och vågar se vad du ser!
2021-05-06

  Monica Lindgren
Fint, men ack, så mörkt!
2021-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP