Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gossen Ruda är både fisk och konstnär.


Gossen Ruda

GOSSEN RUDA

Gossen Ruda är en fisk
som fallit från ett stup
men han är trotsallt frisk
i vattnets mörka djup

Han ser dock ibland
nån slags ödslig strand

och gör nåt ganska lustigt
som faktiskt är förnuftigt

Ity Gossen Ruda
vill alltid bjuda

Grönköping och
andra städer
på punkrock
och ostadigt väder

som ger folket en kallsup
Så nån blir säkert glad
när han sjunker i sitt djup
och lämnar våran stad

Ingen kan dock förbjuda
vår tids Gossen Ruda

att vara i djupet kär
i sin egen konstnär




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-20 01:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP