Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnperspektiv

Lövluva, kotteben

kvistig röst och bladlusbajs.

Smultronmun med himmelsk blick.

Glömmer ej din vackra sten. 

 

Tuggummi, torkat snor, 

smutsig hand och farlig tant. 

Handvårtor och galet fniss, 

byxan full av piss på bror. 

 

Hoppa twist, Mille klå, 

cykeltur och gunga högt. 

Träskomiss med fotknölsår, 

pappa slår min mamma blå. 

 

Hoppa hage, låååånga kliv, 

äta glass och simma långt. 

Mardrömmar och högljutt bråk, 

mamma sover bort sitt liv. 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Lavinia Röd
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-22 22:36



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
gillar verkligen hur du lurar läsaren och man sätter orden i halsen.
2021-06-04

  Lottie Ålhed VIP
Oväntad vändning när pappa slår mamma blå. Handlar kanske om en oförutsägbar tillvaro för barnet.
2021-05-23

  Niliboy
Du är full av klurig poesi, mycket vackert å rart!
2021-05-23

  Nanna X
Så fint fångat och rimmat, om barndomens ljusa och mörka sidor.
2021-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Lavinia Röd
Lavinia Röd