Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att höra till

 

 

Att höra till

 

Att höra till

Att vara rätt

social trygghet

Varför är det så viktigt

Vad är det som driver oss

Som gör att vi orkar

 

Denna febriga önskan

Som får oss att offra allt

Som  får oss att gå över lik

Den får oss att överge alla vår principer

 

Vi går med på vad som helst

Bara för att få höra till

En kort sekund i ljuset

Denna falska trygghet som vi så hett eftertraktar

 

Varför

 

För att slippa vara utanför

Att inte vara bland dom kasserades skara

Aldrig ensam

Ingen skam över att inte vara bra nog

 

Det får oss att överge allt som vi har kärt

Våra barn och våra män och fruar

 

Är det värt det

 

 




Fri vers av Nova-Liv
Läst 333 gånger
Publicerad 2006-07-24 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nova-Liv
Nova-Liv