Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en gammal vän

En doft torrschampo och läder när du kliver in i hallen,
sparkar av dina converse med avtryck från tiotals städer under sulorna,
och snubblar över en tygkasse med vin.

Det är långt mellan Blekinge och Sörmland
ännu längre mellan Katrineholm och Djibban
men för mig är det exakt detsamma.

Vi skrattar så skumpa sprutar genom näsan,
ögonskuggan smetas ut och glitterstjärnorna flyr,
som om du aldrig varit iväg.

Aldrig mer flytta säger du,
men jag vet att du vet bättre.




Fri vers (Fri form) av darla_jr
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-02 10:09



Bookmark and Share


    GG
Du fångar in karaktären så bra, hur du introducerar dem i början. Man förstår direkt att det är någon på resande fot, som kanske inte har tid för en dusch (torrshampo) och välanvända converse.

Ibland kan man ju låtsas att man inte kommer separeras igen, även om båda vet vad som komma skall.
2021-06-06
  > Nästa text
< Föregående

darla_jr
darla_jr