Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räkna ner från hundra

räkna ner från hundra
eller blunda
andas in doften av
grillad korv
rosenvatten
fönsterputs
och dis som stiger upp från havet
hör dem viska namn på städer i ett fjärran land

räkna ner från hundra
eller blicka
över bakgatorna
skyltarna
hieroglyferna
becknarväskorna
att titta kostar inget
utom möjligtvis din själafrid

räkna ner från hundra
eller lyssna
på stannfåglarna
du är ju en av dem nu
minns tiden då namn på städer
inte var meningslösa ord




Fri vers (Fri form) av darla_jr
Läst 165 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-21 18:57



Bookmark and Share


    RobinG
Riktigt bra!
2021-03-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2021-03-22

  Bengt H VIP
Man kan höra en röst och en rytm.
2021-03-21
  > Nästa text
< Föregående

darla_jr
darla_jr