Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tystnaden talar...


Tystnaden

TYSTNADEN

Under månens sken
badar jag mig ren

och gör mig ej till tolk
för det vanliga folk

av smygande rasister
och tvivlande ateister

och inte heller
ger jag mitt språk
till bagateller
som skapar bråk

För utanför det fönster jag bär
där folket pratar och ler
och gormar "Fy fan vad du svär"
hörs min tystnad alltmer

Jag badar bara
i den underbara

och värmande natten
och dess rena vatten




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-09 00:09



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fint! Ja, det är skönt att "bada" i tystnad!
2021-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP