Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad skönt det var då dena insikt slog mig i förra veckan


män är djur

Det är som om jag aldrig tänkt på det
Jag har sett en hel värld på mitt egna sjuka obarmhärtiga sätt
Och jag har kommit för att segra och härska
Jag har krävt resultat
Och jag har tvingat fram det
Och sen har vi kallat det för framgång och njutning


Män är djur och inga maskiner
Djävla djur som blöder som andas och som dör
Män är djur och inte hydraulik
Inte någon jävla robot
Jag är ingen terminator


Så kommer våren
Så kommer kvinnorna ut och de bär lycra och kjolar som fladdrar
Och jag är nykter och jag är p väg gud vet var
Men det är inte som det en gång var
Det är inte möjligt
Det är fan inte värt det
Be mig fan inte förklara för det är en hel vetenskap
Och du skulle kunna hämta lite bensin, jag har tändare
Det vore väl trevligt med en liten brasa

Män r djur och idet måste man acceptera, landa i
Djur som behöver mat och sömn, djur som blöder
Män är dur som är mångfasetterade
Aldrig någonsin en robot, aldrig förprogrammerad för att gå av sig självt i evigheter
Det finns ingen ai-teknik i bröstet utan ett hjärta
Och det är inte digitala signaler utan biokemi och impulser i huvudet
Så män är djur och aldrig någonsin blir vi robotar

Så jag vet vad jag vill
Och om du bara får lust att berätta vad du vill kanske vi kan älska varandra på riktigt
En då måste jag ta tag i all skit
Och jag vet inte vad du har för planer
Men om du råkar ha en bensintändare kanske jag kan fixa fram lite ved
Ja ska bara locka kroppen och hjärnan min att investera i ett litet galet projekt
Jag tänker en brygga vid en insjö
Jag se krusningar vid bryggans stege på en sannar så spegelblank vattenyta
Och jag hör små vågskvalp som slår mot stranden
Det där tänkte jag att min kropp och hjärna skulle köpa
Fram till dess vore det bra om du kunde komma förbi med en bensintändare och din vackra nakna kropp


Och jag är samma rebell i en uppdaterad version
Jag är samma varelse, men nu är jag en medveten om att jag är ett väsen inte en maskin
Jag är samma hungriga bäst men jag inser att jag går på något bränsle
Det finns ingen av eller på-knapp
Män är djur och inga jävla terminatorsmän är djur, vill du bli slukad
Män är djur vill du mötas naken någon natt




Fri vers (Fri form) av PPQ
Läst 121 gånger
Publicerad 2021-06-15 17:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Människan är inget djur utan har skapats till Guds avbild.
2021-06-15
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ