Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven under 2021


En minut av din tid

Ge mig en minut av din tid,
sedan får du älta i frid
Förneka inte sanningen,
alla andra delar din strid

Gick du på fest någon gång
när restriktioner kändes som tvång?
Föll du för grupptrycket
när ensamheten blev för lång?

Pluggade du på distans?
Lyckades du finna balans
mellan de bra betygen
och motivationen som inte fanns?

Har du behövt förklara
eller aktivt försvara
mänskliga rättigheter
som borde vara uppenbara?

Tappade du alla ord,
försvann all din ro
när du hörde folket sucka
för att vi måste rädda vår jord?


Om du ändrar dina vanor
kan du förebygga eviga skador
Stanna hemma för att skydda
alla mot våra moderna faror

Du känner att plugget vann
och att all ork försvann
Snälla, vet att jag ser
hur du gör allt du kan

Människor kämpar och strider
medan deras hjärtan lider
När maktgalna egon avsätts
blir det bättre tider

Jag förstår att klimatets hetta
gör det svårt för oron att lätta
Men glöm inte alla som ägnar
sina liv åt detta

Jag vet att du längtar ut
Det kommer att bli bättre till slut
Tillsammans klarar vi detta
Håll i, håll ut




Fri vers av fragile fighter
Läst 155 gånger
Publicerad 2021-07-01 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fragile fighter