Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den grånade klåparen


 




När solen stammar sig fram
som en liten jäntunge på sitt första disko
lyser en strimma sot i ditt anfrätta mod,
och bultar fram ett haltande alfabet
innan du väljer den ofarliga tråkigheten.

*

Blecktrumman väsnas i din livmoder:
Pamfletterna vill vräka sig ut,
kasta sig fram bland kreti och pleti:
Sätta avtryck i en törnrosaslumrad enklav,
där integritet räknas som en svordom.
 
*
 
Den grånade klåparen bakom bröstmuskeln
kastar upp ett sista försök till försoning;
en slutgiltig rockad där "vill" och "borde" byter plats
och låter dig vaggas in i världens tryggaste lögn:
"Du är unik och värdefull."


* * *





Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-07-02 18:39



Bookmark and Share


  petter rost
Gack för fan å publicera dig, Bror Judas – om du nu så skulle vilja. Men av nån anledning tvekar jag därom. All love –
2021-07-05

    Lena Staaf VIP
Ett stridsrop som låter livsdugligare än någonsin!
2021-07-03

  Solweig Jansson VIP
Du omtumlar och berör mitt sinne varje gång jag läser något du skrivit ! Din förmåga att nyskapa och överraska är alltid lika underbar att få ta del av ! Snälla du - ge ut dina dikter i tryckt form så att man alltid kan ha dem tillgängliga ! För det är inte någon lögn att " du är unik och värdefull ", käre poet ! Du berör och inspirerar !
2021-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP