Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den sanna kärleken är ett rus.


Vildsvinet

VILDSVINET

Han är en mansgris
som på något vis

är en vanlig galt
Men framförallt

är han ett vildsvin
som älskar rött vin

Svinet lämnar skogen
och lufsar till krogen

Galten sjunger med
en trumpen min
som är ganska sned
om rönnbärsvin

Stadens urbaniserade
drycker
är dåligt destillerade
tycker

svinet som lämnar krogen
för att lufsa mot skogen

Vildsvinet svävar
över sura rävar

och blir verkligen kär
när han äter rönnbär

Uppfylld av detta rus
ser han i sitt inre ljus

en vacker sugga
vid ett fuktigt dike
Han ser henne tugga
och är i Guds rike




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2021-07-11 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP