Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ovädret

Ovädret kommer
allt närmare nu

Vi ökar takten

Ser de dunkelt
ödesmättade
gråsvarta molnens
fuktiga dimma

Flyta som bolmande
rök
in över viken

Och på håll ett
sprakande blixtnedslag

Det finmaskiga regnet
ökar i takt

När vi viker av från
strandpromenadvägen

bort från de höga tallarna
rad

Upp mot stugan

precis innan slagregnet
når land
sätter vi oss i säkerhet

När åska och blixt
sammanfaller
i en mullrande jättesmäll








Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-01 07:14



Bookmark and Share


  Palett
Fint foto till fin skildring av kommande oväder.
2021-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Blitzkrieg!

Men här behövdes det.
Väldigt torrt i markerna i Gävle med omnejd.
2021-08-01

    Lena Staaf VIP
Fin beskrivning av naturens urladdning.
2021-08-01

  Kungskobran VIP
Åska är fascinerande
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP