Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÄSFÖRSTÅELSE

Flickan lärde sig tidigt att läsa människor. En del farbröders ansikten talade annat språk än orden som kom ur munnen. Orden var smetiga och snälla. Deras ögon klistrade fast sig på flickans kropp. Händer smekte det blonda håret. Satte henne i knät. Andades så konstigt.

Hon läste vad de ville. 




Prosa (Kortnovell) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-08-17 17:08



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Ack...så många vi är som delar dessa upplevelser som du så väl och smärtsamt bra beskriver.

Jag reflekterar över att det var såklart inte bara jag som liten unge som ”läste av vad dom ville”...utan självklart även vuxenvärlden...på så sätt blir det liksom ett fullständigt svek av vuxenvärlden.

Tack!


Nu har ”farbröderna” ett nytt och mycket större forum-ett nät att söka få napp på...
2021-08-23

  Kajan VIP
En dikt som efterlämnar en sprucken ton, mycket starkt beskrivet.
2021-08-19

  Rise Little One
Det gjorde ont att läsa igenom denna korta men smärta texten...
2021-08-19

  Boel Lindell
Ja, barnet vet när något är på tok fel. Jag mår illa när jag tänker på dessa "farbröder" och deras äckliga beteenden. Mycket bra kortnovell!
2021-08-19

  Marita Ohlquist VIP
En stark text som går in som en tagg i mitt modershjärta.
Man skall aldrig undervärdera barns förmåga att tänka, känna och dra slutsatser.

2021-08-18

    Lena Staaf VIP
Stark och smärtsam text om barnet som snärjs, blir förvirrad och inte kan värja sig. Beskrivrr barnets totala utsatthet
2021-08-18

  Anya VIP
Oj så starkt och otäckt. Känns verkligen när man läser.
2021-08-18

  Öknens Ros VIP
Barn känner när något är fel, men vet inte vad göra. De är utsatta och lätta offer.
2021-08-18

  Cikoria Blå VIP
Som en thriller.
2021-08-17

  Niliboy
Huga ligen, stackars barn!
2021-08-17

  Susen VIP
Oerhört stark. Vrider om i hjärtat
2021-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP