Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Influerad av holländske konstnären Piet Mondrians verk Broadway Boogie Woogie (1942-43) samt konceptbilen Plymouth Belmont från 1954.


Staden och räta linjens spel


Rörde mig mellan guldroskor och uteserveringar där det närmast låg
en inbördes spänning mellan vertikaler och horisontaler. Hjärta
hjärna ja hela New York-andan hade försetts med rytmer i vitt,
ultramarin, kadmiumgult och rött. Kände emellertid starkt suget bort
mot utkanterna. Vandrade sålunda ut ur Broadway Boogie Woogie
med Mondrians harmoniellt räta linjensvängningar och in i en
experimentkostym av plast med öppen rymd och namnet
Plymouth Belmont.

Utefter karossidorna flöt framtiden med dess sparsmakade
raffinemang. Någon vinkade. På de många små kvadraterna till
trädgårdar gällde de att ’gro sin gröda’ först innan det kunde luftas
på egensnidade customkärror.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-15 11:41



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Kul idé att skapa texten utifrån
ett verk av Mondrian. Och sen
glida iväg, ut ur bilden i en häftig
sportbil genom stadens kvarter.

2021-08-18

    Lena Staaf VIP
Målande beskrivning där färger, former och musik flödar genom raderna.
2021-08-15

  Susen VIP
Intressant kortnovell. Ett innehåll med känslan av att först till kvarn råder. Underfundig med spännande gestaltningar
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP