Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


skam

80 år det tydligen tog
att glömma
skammen vi burit
över fega förfäder
som vinkade och log
som blundade åt grymhet
när oskyldiga människor dog
Naivt jag trodde vi skulle bespara
våra egna barn och barnbarn
skammen över att vara
ett feghetens folk
när de frågar varför
Hur ska jag svara?




Fri vers (Prosapoesi) av Lialdoh VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-08-15 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lialdoh
Lialdoh VIP