Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blir som barn av dunklet


Magnetisk natt förlupen
morgonen frostskriden
i en höst
som bär förklädnad


För vår planet
ter sig svärtad
och från avgrunden
stegras sakta ropen


Av vikt att söka
följa ett spår och
ej överge stegen


Men somliga
kan dråsa ner i
skuggor försjunkna


Havet rytmen vågorna
spelar då sammetsviolin
och de blir som barn
av dunklet




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-22 11:43



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Anar något lite ödesdigert bakom
den förlupna magnetiska natten.
Som om balansen rubbats en smula.
Men till havets rofyllda sammetsviolin
vaknar hoppfullheten då man blir som
barn på nytt i dunklet. Så vill jag se det.
Som att människan får en ny chans av
vår tålmodiga Moder Jord.
2021-08-26

    Lena Staaf VIP
"Spelar sammentsviolin" - fint!
2021-08-23

  Susen VIP
Gillar språket i dikten. Förnimmer ett vemod
2021-08-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP