Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mästerverket

Konstnären kämpar med att komma på vad han ska måla.
Kämpar, kämpar.
Försöker, försöker.
Inspiration slår till!
Han målar dag och natt.
När tavlan äntligen är klar...

...slänger han ut den genom fönstret.




Prosa (Kortnovell) av Glädjekällan Design
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-26 11:22



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Ibland mår verket bra av att vara undanställt en tid, för att sedan plötsligt bli begripligt, tom vackert, kanske med tillägg och ändringar.
Verket öppnar sig för konstnären. Dessutom, det konstnären ogillar kanske publiken eller experten gillar, och tvärtom.
Konsten finns ju i betraktarens ögon, sägs det.
2021-08-31

    Sefarge VIP
Men för att komplicera det hela:
Det som känns värdelöst idag
Kan kännas högst betydelse
-fullt i morgon?
;)
2021-08-30

    Sefarge VIP
"Det är en konst
Att inte skapa
i onödan"
;)
2021-08-30

  Lottie Ålhed VIP
Igenkänningsfaktor på den här dikten. Så kan det vara ibland att det man lagt ner all sin energi på sedan inte duger i ens egna ögon.
2021-08-30

  Chan VIP
Vägen detta viktiga och inte målet?!
2021-08-26

  Charles Abrams
Haha jaaa, varför inte, den blev ju ful.. fuk
2021-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Glädjekällan Design