Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hej, älsklingar! Rörigt värre här, men jag saknar er Alla… . Repriserad dikt på förekommen anledning: Snabbt hopvispad surkukdikt... Låter geniet George Carlin sammanfatta godsakerna: "Never underestimate the power of stupid people in large groups.”


Vi väljer bödel vart fjärde år

 

*

Slaskigt och sjaskigt
som ett grinande bebisnylle,
smeker Pandoras vägglöss skölden,
med mimande loppors bekännelse
från "Folkvalda" diktatorers brunsås
rinnande längs med kuvade förtryckares diskbråck.

*

Fyra år till av urlakande despotism:
batikluder, nassar, fascister och glimrande toaletter,
bestående av skottsäker Von Oben-givmildhet lyser upp budorden i gnisslande gäll neonfärg: ”Gör som vi säger, men aldrig som vi gör": carte blanche-mantrat för alla som saknar ryggrad.

*

Bökande, stökande, ivriga, sviniga,
ruttnar gruvhålet från bottens efterfest.
Killgissande tanter som just passerat tjugofem
räknar årsingar från mager, till välbärgad och bakslug. Bockande och nickande - skriker pastellen ut sitt tigande, alltmedan krökta lungor bräker snöpta sanningar.

*

Preparerade med förmynderi och blanketter;
civiliserat läktarvåld på myndigheternas kafferep. Vänstern, högern, mitten - allsköns röra av lismande: ett koketterande debilt koncentrat av världens dumhet. Men det är VI som är de blåsta, vi som niger och suger i oss allt förakt från den pakt, som är fet och glad på Rosenbad.

*

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-26 15:05



Bookmark and Share


  Briza media
Underbara formuleringar att klura och fundera över! Fastnar särskilt för de Killgissande tanterna på 25 den sista strofen, med det civiliserade läktarvåldet, i form av förmynderi och blanketter! Strålande fångat. Obehaglig känsla av maktmissbruk.

Ordglädje, som må vara grundad i ett frustrationsutbrott över tillvarons absurditeter (?), är ändå ordglädje! Dikten är i min tolkning en uppgiven smocka i nyllet på de som har svikit, lika mycket som en manifestation av ett livaktigt motstånd. Ett löfte om att aldrig någonsin rätta in sig i ledet hos det skenheligt. Och att aldrig ge upp! Hoppingivande! :)
2021-08-27

    Sefarge VIP
Denna Dikt får en Verkligen
att tänka på "Den
demokratiska
principen " o
skillnaden i
tex. ett
Taliban
Styre?
;)

2021-08-26

  Kungskobran VIP
Härlig parodi på verkligheten, påminner om ”The life of Brian”
2021-08-26

    Lena Staaf VIP
Storstilad sågning av samtliga partier och nedstoppning av desamma i en stinkande kökkenmödding. Om detta gäller demokratiska partier, hur ska då de nazistiska och fascistiska beskrivas? Om någon ska kunna göra det så är det väl du!
2021-08-26

  Ulf Carlsson VIP
Imponerande ordglädje i denna misantropiska missfirmelse av vår demokrati
Vi, som inte tillhör textens "VI", vilka är vi?
2021-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP