Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krokodilen övertar Tellus.


Krokodilen

KROKODILEN

Jag håller i hatten
intill blåsiga vatten

En krokodil lägger ägg
i mitt grånande skägg

Jag står
i den sköna miljön
och sår
några levande frön

vid en kal strand
som saknar sand

Vi är dom djur
som drivit
oss in i en bur
och blivit

till en
växande fara
som är större än
Sahara

Vi kan numera
accentuera

vår egen krokodil
som gör att vi dör
av den giftiga pil
som stillsamt förgör

Det bästa för miljön
och mina levande frön
vore om en stor magnet
tog oss från vår planet

när väl krokodilens ägg
har kläckts i mitt skägg

för ett krokodilbad
i varenda Tellusstad

Det vore nog smart
att utrota
vår egen djurart
för att bota

sjukdom, ångest och svält
och allt som är illa ställt

Vi längtar bort
och tillhör dem
som tänker kort
och saknar hem

Vi väntar på inviten
men risken är liten
att det finns nån chans
att vi bjuds någonstans

Fast på en krokodilfest
får jag kanske vara gäst

Denna blåsiga natt
tar jag av mig min hatt
och tar mig ett bad
och låtsas vara glad




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 249 gånger
Publicerad 2021-08-28 04:05



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En rolig och skickligt skriven dikt med ett dystert innehåll!
2021-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP