Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT RENT HELVETE

Tankar snubblar på mattkanten. Far in i väggen. Hon är dörrmattan att trampa på. Dålig kock. Kan inte räkna. Får skulden för andras fel. För noggrann. Städar för mycket. Har fel åsikter. Inget duger. Hon trädgårdsarbetar. Ställer upp en gång i veckan. Det duger.

Hon är ingen.

 




Prosa (Kortnovell) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-08-29 18:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt om att inte duga. Blir berörd av dina ord. Det kostar på att vara ingen, det får du ner här.
2021-08-31

  Kajan VIP
Till synes ett ingenting, men ändå så oändligt mycket mer än sin förtryckare. En kännbar text, som får en att vilja återupprätta denna människa. Talande titel också.
2021-08-30

  Susen VIP
Kraftfullt beskrivet om utnyttjande som får mig att rysa
2021-08-30

  ULJO
Trist tillvaro. Inte välförtjänt
2021-08-30

    Lena Staaf VIP
Smärtsamt skrivet om hur man tar bort människovärdet bit för bit tills inget finns kvar och kraften att göra motstånd också är förbrukad. Rysansvärt.
2021-08-30

  Öknens Ros VIP
Alltför många, alltför länge som behandlas som lort. Kvinnan får klä skott för missnöjdas vrede.
2021-08-30

  Monica Lindgren
Den här texten väcker känslor! Man blir väldigt arg - på dem som missbrukar den här kvinnan men även på henne själv, som låter sig missbrukas, trampas på! Tyvärr är det nog ett ganska vanligt kvinnoöde du skildrar här! Bra!
2021-08-30

  Boel Lindell
Kraftfull text om att vara kvinna och inte uppskattas, och om det dolda kvinnoförakt det finns så mycket av om man kikar lite under ytan.
2021-08-29

  Niliboy
Hon är ingen, kan man var det?
2021-08-29

  AiA Maria den fria

Smärtsamt utplånad
tills ingenting finns kvar

det kan vara exakt då
en reser sig upp och går

Sänder <3 i tanken
till alla som ännu lider

Tack!

<3<3<3
2021-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP