Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vind planar ut


Denna vind
planar ut
stryker balsam
på kind utan
att lämna avtryck
skapa vakuum


stryker sakteliga
förbi utan att vara
bärare av den
krassa verklighet
som obarmhärtigt
tatuerar in käkfåror


stryker längs med
utan att direkt
uppehålla sig
i skarven mellan
ett yttre och
ett inre


Bara en vind
bortom all
dubbeltydighet
som driver
utmed marken och
lätt kan förflyktigas




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-08-29 11:36



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Här rör sig orden som en
följsam vind genom texten.
Som naturens ömsinta
smekning.

2021-09-02

  Boneyfrank VIP
Den var riktigt bra!
2021-08-31

    Lena Staaf VIP
Vinden som bärare av det gåtfulla, svårgripbara.
2021-08-29

  Larz Gustafsson VIP
"Vinden blåser vart den vill", som Jesus sade. Men då talade Han om Sin Ande. Och där finns den optimala trösten och den sanna friheten.
2021-08-29

  AiA Maria den fria


Kraftfull berikande följsamhet!

”en vind bortom all dubbeltydighet”

-känns extra!

Tack!
2021-08-29

  Susen VIP
Språket. 'Käkfåror'.
Förnimmer en balansgång mellan det inre och yttre
2021-08-29
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP