Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strävan

 

 

människan strävar alltid efter det perfekta

så till den grad att hen nästan försmäkta

att en fläckfri tillvaro ha så viktigt

det anses så rätt och riktigt

 

varje sekund, varje minut räknas

man upphör aldrig att häpnas

över denna strävan efter perfektionism

det har blivit nutidens idealism

 

att kroppen späka är högsta prioritet

det anses vara av högre dignitet

vill de kanske genom nålsögat gå?

hur kan man detta förstå?

 

hemmet ska vara kliniskt rent

både bittida och sent

inte ett dammkorn, inte en fläck

inte ett endaste streck

 

bättre leva utan stress och krav

annars kan man likt skepp gå i kvav

att till kropp och själ känna frid

att inte göra livet till en strid

 

njut av det som bjudes av livets goda

det är det som är livets fina skola

på jorden vi bara är en kort stund

att på det rätta förvalta vårt pund

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-25 08:38



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete". Gillar den gamla devisen.
2022-03-08

  Susen VIP
Bra fångat. Balans i livet ger ett lugn
2022-02-28

  Kungskobran VIP
Bättre lite skit i hörnen
än ett rent helvete
2022-02-26

  BenGust VIP
Perfektionistbacillen.
Tur man inte stött på den.
2022-02-26

    Lena Staaf VIP
Ofta är det väl att vi pressar oss för att vi vill leva upp till andras förväntningar. Bättre att ta det lite lugnt och försöka hitta en lagom nivå mellan krav och vila
2022-02-25

  ULJO
Insiktsfullt skrivet. Bra
2022-02-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om att ta vara på och njuta av dagen som är, det blir kanske ingen morgondag.
2022-02-25

    ej medlem längre
Väldigt välskriven och med ett bra budskap
Gillade denna
2022-02-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
Mycket kloka ord. Man lever bara en gång, så gör livet till en njutbar fest.
2022-02-25

    ej medlem längre
jag bryr mig into om människopyramiden alls. folk säger att jag är så snygg (natural beauty!) och klok (autodidakt!). men det har jag fixat själv. inte massa trams. nej nej!
2022-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP