Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SEPTEMBER MÅNAD

SVARTNAD KVÄLL

med sina avklippta vekar
utåt emot vardagsrums fönstret
svartnad står silverstaken
med de döda ljusen som spalje


bländande kvällssol ger fortfarande
en vision av sommaren
fågel lyckan hänger
dansar i snöret
skapar ny fylld glädje
för slagsmåls benägna sparvar
och de hungriga mesarna


alla fladdrar otåligt och skrämda
när koltrasten kommer
tjattrar
vårmat endast vår mat inga invandrare
får äta här är budskapet
åk hem till Södern svartnäbbar


blickar sorgset mot huset
på andra sidan gatan
förbipasserande moln
störde min tanke
på skuggad takpanel

gult tegel med stängda fönster i rader
staplade på varandra
ingen förbipasserande skratta
och vinkar glatt igenkännande
detta är förändringarnas Ghetto


klyver två äpplen lägger ut dem
på balkongräcket
hänger samtidigt upp nya talgbollar
ser sorgset ut mot den tomma lekplatsen

låter handflatorna suga in värmen
från den hoppingivande solen
men vårkänslan vill inte infinna sig
hösten är obönhörligt här

Bosse 10.09.21.




Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-10 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten