Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag bjuder på en ovanligt munter bild [jag ler!] och en kanske aningen mindre munter dikt. Nu skall jag försöka hångla upp Jompa Blund och sväva i väg bland Morfeus vildvittror. Ha det underbart, älskade söthjärtan. Puss!


Prygla och Tygla

 

 

Han var den som tände solskenet,

som släckte mörkret och tristessen.

Men som lät svordomar fräsa som lava,

likt smutstvätt in i dina ohöljda öron.

 

Svära

Tära

 

*

 

Han var den som kysste bort din ängslan,

för att snabbt ersätta den med en ny.

Han var den som fick dig att trängta,

och sedan förvandlas till en unken hög kött.

 

Tråna

Håna

 

*

 

Han var den som höjde sin högra näve,

bara för att se dig krypa ihop som ett barn.

Han var den som loskade dig i ansiktet

för att ölen du hämtat inte var tillräckligt kall.

 

Måtta

Spotta

 

*

 

 

Han var den som smekte dina svullna kinder,

som plåstrade om dina rispor i ansiktet.

Han var den som fick dig att finna dig i

att du var värd mindre än slasket under hans skor.

 

Prygla

Tygla


*

 

Han var den som drog fram förskäraren

efter att ha svept en helpanna Jack Daniels.

Han var den som lättade ditt hjärta,

och sedan kånkade dig emot träskets eviga lugn.

 

Dräpa

Släpa


*


Du var den som fick lufta dina lungor

och vältra dig i tolerans och harmoni.

Du var den som andades svarta, rena andetag

i ett gytter av likasinnade vålnader.

 

Blid

Frid

 

*

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-12 01:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Djupdykning i förfärande övergrepp men med poetisk elegans.
2021-09-12

  Kungskobran VIP
Ruskig historia, alltför verklig emellanåt
2021-09-12

  agh.nilsson VIP
Herregud, vilket konstverk! Fantastiskt skrivet, ett sannerligen hemskt drama.
2021-09-12

  Öknens Ros VIP
Likt dr Jekyll och mr Hyde framstår huvudpersonen som en kopia, både kärleksfull och grym. Så grym är verkligheten alltför ofta.
2021-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP