Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Puss, puss!

 

Elchockerna sprakar och knastrar. Jippie! Hurra! Heja! Gömma, glömma, fördöma... allt annat är ett krig man inte kan vinna; väderkvarnar och hjärnspöken!


Måste få färdig min bunker... fönstren är snart igenmurade... källaren börjar så smått ta form... mera piska, mindre morot - måste driva på hårdare. Strama tyglar är medicinen, ja, och nya serotoninförhöjande burkkarameller. Kärleken till parvenyn och egoismen är plomberad och förgylld till en tyst terrorbalans. Vackert värre.


Nåja, om några veckor - när elektricitetmissbruket avslutats - skall väl även den här lipsillen fått ordning på endorfiner, dopamin, serotonin, heroin och alla annan jävla skit som sägs vara bra för kroppen. Störtkruka på, stavar i nävarna och fingrarna på tangentbordet! Sedan skall det nog hända något. Så länge det inte står still är det åtminstone inte helt gagnlöst. Bakåt! Framåt! Sidledes! Marsch Pangkaka! Jag laddar ärtpickadollen och siktar åt alla håll, något skall jag väl i alla fall träffa.


Medan livsromantiken ändå är den förhärskande och stilbildande patriarken i mitt misogyna korthus låter jag diabtesslisket dregla: säg, vad är vackrare än en ljum juninatt som lyses upp av ett bländande bokbål? Sönderrivna sidor av hjärndött pladder som får se sig uppslukas av ett element så kraftfullt att Tsunamifjantiga blåsorkestrar framstår som små ljuva brisar i jämförelse... elden äter skit och spottar ut glöd och aska, förädlar förorenad cellulosa till porös svartsotig mull... man kan ju bli gråtmild för mindre.


Att livet kan vara så vämjeligt förtjusande. Det trodde inte ens en sådan muntergök som undertecknad. Jag är den överraskade optimisten. O, ack, att vara människa kanske inte är så tokigt ändå... det är så klart bara helt meningslöst.


Konstaterar eder,

A - som i antediluviansk liten snippa

 
Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-16 23:45Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP