Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Jag räknar mina fräknar
ser hur de långsamt bleknar
när solen slutat nudda
och tiden sakta suddar
de minnen som hör sommarhettan till.

Jag räknar alla dagarna
när solen blir allt svagare
då hösten avancerar
och färgprakten briljerar
det går att älska hösten om man vill.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2021-10-03 19:47



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Nu har jag bokmärkt "Höst"!
2021-10-07

  Lottie Ålhed VIP
Fint skaldat om hösten som går att älska trots allt.
2021-10-05

  Monica Lindgren
Får mig att tänka på Fröding...
2021-10-05

  Anya VIP
Jaa precis, man kan tycka om både höst och vinter om man vill. Mycket kärnfull avslutning i en vacker text.
2021-10-05

  Solstrale VIP
De röda löven sänder morsekoder ut för att tålamodet spä ut, så att vi orkar själva glöda lite till det är nog så att hösten är berikande med skörd därtill...

Mycket fint skaldat med säkra rim,,vacker melodi,, och rytm så taktfast att man aldrig glömmer dina rader! Lättreciterade dessa kommer i framtiden bli! Oemotståndligt bra!
2021-10-05

  BenGust VIP
"Då hösten avancerar och färgprakten briljerar". Snyggt. Och själva luften är så fräsch om hösten.
2021-10-04

  Niliboy
Fräknar är fint nu har jag bara några på armarna! Fin höstfint!
2021-10-04

  Kajan VIP
Ja, rytmen är fantastiskt fin, och ja, det är bara att lyfta på den imaginära poetmössan och avge stor applåd.
2021-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar rimmad höstdikt från din poetpenna! Hösten är min bästa vän.
2021-10-04

  Eva Langrath VIP
Fin text om hösten som bjuder oss på förgängelse i sin prakt.
2021-10-04

  Öknens Ros VIP
Även hösten har sin charm.
2021-10-04

  Kungskobran VIP
Så fint, harmoniskt
2021-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Fin betraktelse av det som var och det som är.
2021-10-04

  Monica Lindgren
Begåvat och talangfullt. Underbar rytm!
2021-10-04

  Bodingen VIP
Man behöver inte gilla läget (hösten) men man får väl acceptera det. Ibland.
2021-10-03

  ULJO
Inte svårt att älska hösten
2021-10-03

  Blomma-Stjärna VIP
Underbart om tidens gång när sommaren lämnar oss och hösten briljerar med frukter och intensiva färger
2021-10-03

  Sparvögat VIP
Du skänker glädje med dina ord och i din lovsång till den vackraste av årstider…
Jag älskar hösten!
2021-10-03

  Susen VIP
En varm ton i dina rader. Snyggt rimmat
2021-10-03

  Bengt H VIP
Tänk vad den blir glad av detta frivilliga välkomnande.
2021-10-03

  AiA Maria den fria

”Det går att älska hösten om man vill”

Rikedom
i livsvisdom

Tack!
2021-10-03

  Ulf Carlsson VIP
Kul reflektion med fina assonanser, väl sammanhållen, symmetrisk komposition!
2021-10-03

    Sefarge VIP
Vacker lite vemods flagnad skrivelse.
Med gulröda stänk som
självaste Hösten. ..
2021-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP