Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När orden bleknar...


Boken

BOKEN

Jag förstår ingenting
av bokens alla tecken
som är smutsiga ting
och väcker skräcken

inför svärtans svek
som gör mig till en blek
och ensam figur
som utan nån struktur

möts av ord utan liv
som förlorat sin mening
Och mina tunga kliv
går i den förorening

som stjäl mina steg
och äter mitt språk
och formar en deg
som flyr från bråk

För den konflikt
som verkligen berör
och är av vikt
är svart och gör

att när boken formar
ett inbundet föremål
är det jag som stormar
i mitt lilla svarta hål




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-07 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP