Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utdöende sparvar

 

 

i en bortglömd skog

där utdöende sparvar

bildar fågelsträck i skyn

 

 

där står jag och andas

det syre som snart sugits upp

av maskiner som behöver det bättre

 

 

en lapp med en dikt viner förbi

jag läser dess enda rad:

"endast med stjärnkraft kan vi vinna"

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-10-18 21:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt ( som alltid ) stark bild !

Den här personen, som står där och andas under sparvarna vill jag spara bland dina andra gestalter, kvinnan med huden full av sagor, hon som var klädd i cigarettrök m.fl. - ett underbart persongalleri !
2021-10-22

    Eether
Härlig känsla. Sen måste jag ge cred till ghost tishan. ^^
2021-10-19

  Kungskobran VIP
Stjärnor lyser på oss alla
levande och på de som dör
vi skall alla falla
i den grop som oss förgör
stjärnorna kvittar det lika
om vi lever eller dör

2021-10-19

  Briza media
Tack, för att du sätter ord på den uppgivna känslan. Av att det krävs en utomplanetär kraft för att rubba den utveckling som de flesta ser, men inte känner de kan hejda.
Vill jag ändå ana ett gryende motstånd i diktjaget och i diktens kraft. <3
2021-10-19

  AiA Maria den fria

YES!

Tack!
2021-10-19

    Sefarge VIP
Just så!
;)
2021-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP