Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avantgardistens Komplex

Gullan Bornemark spelas högljutt på din radio
"Sudda,Sudda,Sudda bort din sura min"
Du känner av vämjeligheten i hennes glada röst
tänker att medelsvensson inte skiljer sig från klungan.
Du sköljer din strupe med det kalla kaffet från igår
rotar i dina prylar som ligger som döda lik på golvet
oredan får du aldrig bukt med eftersom du är en provokatör
men alla vet vi innerst inne att du har ingen som helst kontroll
att du är slarvig och påmind om inkassobrevet angående hyran
allt känns jobbigt när du trevar dig fram i en oas av sopor

tur att skivan är funnen och du sätter på toner av Bach
Du slappnar av men känner dig paranoid angående hyresavin
att bli luffare? att vara statslös? totalt utblottad?
det finns ingen säkerhet i din befängda revolution
du lagar till din fullkornspasta med en smak av paranoia
sitter vid ditt bord och letar fram gamla artiklar
ständigt flyr du från den verklighet som existerar
du tror du är färg i en annars färglös tillvaro
du tror att dina ideér är alldeles nydanande
men man märker att din hårdhet är ganska färsk
du försöker gå under den oberoende benämningen *Cool*
men finner dig alltmer för anpassad för det
du slänger av dig en gäsp för att sedan drömma om ett bättre liv
du medgav ditt erkännande om att ditt liv sög totalt




Fri vers (Fri form) av Asger_Poet
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-25 09:34



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Självinsikt har det här provokativt slarviga jaget, som faktiskt verkar rätt charmigt. (Men det där med hyran är lite läskigt. Fixa det!, så kan du skriva mer sen i lugn och ro. Vad spelar stöket för roll! Och Gullan B är verkligen hemsk!)
2021-10-27

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar Bach.
Lyssnar hellre på Bornemark, som var en del av min barndom.
2021-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Asger_Poet
Asger_Poet