Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan höst och vinter

 

 

mörker råder över landet

hösten kommit har

alla som kan det

se det som en gång var

 

höstens prakt och glöd

som av konstnärs penna

målat årstids död

kylan vi alla kan känna

 

nu väntar rimfrostnätter

gnistrande frusna marker

vi oss framför brasa sätter

folktomt i stadens parker

 

nu börjar väntan på julen

men vissa bryr sig ej alls

novemberkväll är kulen

vissa är som kärring motvalls

 

men man dem ej ska klandra

julen blivit överdådets tid

alla vill julklappar ge till andra

det är det som kallas "julefrid"

 

det blir nog som vanligt ändå

folk jäktar och far som pilar

efter pandemi man kan förstå

det är inte många som vilar

 

när första adventsljuset tänds

det blir en stunds vila och ro

och blickarna mot ljuset vänds

för en stund känns ingen oro

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-27 09:49



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Bara sju månader kvar till sommar, jippie...
2021-11-01

  Susen VIP
Känslan när första adventsljuset tänds och ger ljus i mörkret. Fint skildrat
2021-10-28

  ULJO
När första adventsljuset tänds är det ro och frid.
2021-10-27

  BenGust VIP
Alla vill nog bli upplysta under den mörka tiden.
2021-10-27

  Sparvögat VIP
Trots höstens kyla sänder du värme och ro i dina ord…
2021-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande text med bra avslut.
2021-10-27

  AiA Maria den fria

Tack!

Berörande

manar till eftertanke

tända ljus-skänka hjärtevärme!

<3<3<3



2021-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP