Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://nordicwords.home.blog/


Ljus för forna hjältar

Vi tänder ljus för forna hjältar

fäder som knogat i gruvor och schakt

i skogar djupare än ångesten

som rinner som bäckvatten genom generationerna


Vi tänder ljus för gångna själar

som oss föregått som gryningsvindar

över berg och genom dalar

där de sådde med vårt blod


För samma fäders blod som porlar än

som regn från tak på timmerstugan

i våra ådror och i saknaden

vi tänder ljus och ber om frid




Fri vers av ScandinavianDrifter
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-01 05:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ScandinavianDrifter
ScandinavianDrifter