Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För alltid i mitt minne

 

 

 

I många år av sin levnad
ringde han ofta på nätterna
när oro och ångest
höll honom vaken

när han klättrade på väggarna
som han uttryckte det

pratade om meningen med livet
och livskvalitet

han var rastlös
hade svårt att vara stilla

lade ofta luren och försvann
kom tillbaka och undrade
om jag var kvar

långa samtal
som alltid avslutades med
-Tack för ditt tålamod
och sov gott

minns hur trött jag var
och hur svårt det var att somna
men även hur den från början skakiga rösten
blev lugnare efterhand

han dog lugnt och stilla
ett fridfullt avslut på ett oroligt liv

på begravningen läste jag en dikt
tände ett ljus och sa
-Sov gott

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-11-01 10:15



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Starkt och berörande.

Hur en medmänniskas lyssnande
kan få en annan att orka ta sig
igenom/stå ut med ångest och
svårmod. Hur det kostar på men
ändå är värt.



2021-11-06

  Monica Lindgren
Ja, fint. Bra, att du orkade lyssna och att han dog lugnt och stilla!
2021-11-03

  lila fjäderblomman VIP
starkt och starkt av dig!
2021-11-03

  Olof Lagerhorn VIP
Inkännande och gripande berättat om
hur viktigt det är att vi ställer upp och
hjälper varandra.


2021-11-03

  Kajan VIP
En orolig själ och så är det för en del människor, förvisso av olika orsaker. Det är stort att orka finnas där, och förstås ovärderligt.
2021-11-02

    Lena Staaf VIP
Gripande text om ett människoöde och vad ett tålmodigt lyssnande kan betyda
2021-11-01

  Susen VIP
En fridfull läsning som ger en ömhet i mitt hjärta. Ett fint avslut klingar i evighet
2021-11-01

  Feliaxel VIP
Minnen är både fina och svåra
Det gäller att hitta balans
2021-11-01

  Niliboy
Ja, så vackert kärleksfullt och omtänksamt. Man blir rörd!
2021-11-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är en verklig vän och medmänniska! Mycket vackert och berörande skrivet.
2021-11-01

  Solstrale VIP
Beundransvärt i ord och handling! En guldstjärna värd!
2021-11-01

  BenGust VIP
Storheten i att vara medmänniska och inte enbart människa, kan inte nog betonas.
2021-11-01

  Öknens Ros VIP
Att finnas till i svåra stunder, vara en lugnande medmänniska kräver stort tålamod. Fint beskrivet av dig.
2021-11-01

  ULJO
Berörande ord från din penna
2021-11-01

  Änglaögon
Så fint skrivet om medkänsla och empati. För någon kan en vänlig handling vara hela hans värld.
2021-11-01

  Sparvögat VIP
En vacker gåva har du skänkt med din empatiska och poetiska själ…

2021-11-01

  AiA Maria den fria

Vackert
Berörande
I modet att lyssna

Medkänsla finner vägen till <3

Tack!

<3<3<3
2021-11-01

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvackert
Varma kramar
2021-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP