Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Serum mot tråkigheten

*


Du gråter fram lägerelden i mitt bröst när du citerar Allen Ginsberg, med ett mjukpack John Silver som aftondräkt. Gistna små pustar av gårdagens gräl löses upp utav vildsint lusta och kättja – ett erotiskt slagsmål med tvenne vinnare, som får dricka ur samma guldpokal.

 

*

Vi skjuter upp morgondagen när vi skjuter upp en sil med sagor i våra armveck, en färgsprakande kuliss som skymmer isär måsten och plikter. Vi flyter fram som älvor genom diset av söndersmulade krav och omfamnar varandras skuggor som smält till små röda, blöta fläckar.



När vi dras ner till verkligheten, med snaran runt våra slappa halsar, kommer vi inte att minnas att vi en gång var fria; att vi en gång gäckade Jante och Luther med regnbågsfärgade visor, skälvande ur förhoppningsfulla munnar... munnar preparerade med serum mot tråkigheten.

 

*

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Judas Ekholm VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-01 21:37



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Starkt
2021-11-02

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om en parallell verklighet.
2021-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP