Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

salta tårar

Långt borta i ett fjärran land, sitter en pojke med sin gamla nalle.
Utanför kan han höra sina föräldrar bråka. Ett glas går sönder. Eller kanske är det något av porslin. Pojkens mamma gråter. Pappan skriker.

Nu är hennes snyftingar allt han kan höra.Dörren smälls igen och pojken förstår, på ett underligt sätt vet han att hans pappa är borta för gott.
Pojken sitter stilla i garderoben.
Han håller nallen mot sitt bröst.

Pojken gläntar på garderobsdörren.
Mamman sitter på sängkanten. Hon håller den trasiga ramen i sina händer. Pojken kan se att det är deras familjefoto.
Han vet att när det togs så fanns det bara kärlek. Det var länge sedan.

Mammans händer är blodiga. Lakanet rött.
Nallen saknar ett öga.Tystnaden är stor och pojken liten.Hans kinder är fuktiga.Våta efter salta tårar.




Fri vers av Teop
Läst 177 gånger
Publicerad 2006-07-29 13:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Teop
Teop