Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När våren är långt borta och timman den…

Det kan ibland finnas
en tjusning

i det murriga mörka med

När det blir det fortare
mörkt om kvällen

Och dagarna kortas av

Så man sällan ljuset ser

Och fastän man då och då
kan längta efter det ljusa

Så kan det finnas en tjusning
i det mörka med

Som ibland kan stämma
mer in på vem man i stunden e

Kanske ser man sitt liv
lite klarare

framför elden i brasans
värmande sken

Det är väl det man i alla fall
har att hoppas på

När våren är långt borta

Och timman den är sen











Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-02 16:24



Bookmark and Share


  Maud Louise
Det finns absolut en tjusning i det mörka med! Fick den härliga känslan av att kura upp sig i soffan o låta tankarna vandra av din målande ord. Mycket fint
2021-11-03

  alicja lappalainen VIP
det finns en balans i naturen
2021-11-02

  Larz Gustafsson VIP
Den tjusningen är rudimentär.
2021-11-02

  Kungskobran VIP
Tid för eftertanke och poesi
2021-11-02

  Kungskobran VIP
Tid för eftertanke och poesi
2021-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP