Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beroendepersonligheter

Vi är här
just nu
men det är inte nog
vi måste snabbt
iväg nånstans
måste accelerera,
transformera
se en mening,
helst en stegring
så vissa börjar skapa
dikter eller beats
lyfter vikter,
dricker vin
alltid mera, alltid öka
så smutta blir till kröka
och vissa blir till svin
till och med din mobil
funkar som en sil
det är samma mekanik
vi skapar narcissister
och folk som sniffar klister
kanske även heroinister
eller kända
hårdrocksgitarrister
hårda karriärister
som följer börsen
och placerar
pengar, investerar
nya aktier, nya tricks
men det är ändå
samma fix
alla söker kicks
fast vissa skjuter junk
och andra drar en runk
är vi samma skrot och korn
på väg uppåt
uppför trappor
i ett och samma torn
det leder ingenstans
utom till tomhet
himlens storhet
är att tömma dig på allt
utom på godhet
vi kommer ingenstans
och inget rus kan släcka
ditt hjärtas kalla brand
trots att vi försöker
blir vi kvar,
letar svar
på våra blå planeter
med våra små
beroendepersonligheter




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lustverket VIP
Läst 931 gånger och applåderad av 34 personer
Utvald text
Publicerad 2021-11-04 16:31



Bookmark and Share


    vegankaka
Så bra! Vill bara säga JA,exakt så!
2021-12-25

    ej medlem längre
Med inlevelse
Och en glödande penna
Nystar du upp det mänskliga psykets kärna
2021-12-19

  Hjördis Krovotskij
Jävlar va bra!
2021-12-02

  axveronika
WOW
Vilket driv
Som gjord för att läsas från en scen
Do it
2021-11-29

  Kajan VIP
Skönt flyt, obekvämt innehåll; och mycket att tycka om.
2021-11-28

  Christiano
Tänkvärd! ??
2021-11-26

  ßluie VIP
Riktigt bra.
2021-11-22

  Eve Maria
Jag gillar!
2021-11-21

  Nic
Glömde ge dig ett berömmande ord i det jag kommenterade, bra skrivet :-)
2021-11-19

  Nic
Så många ord, så många meningar av stress, av jakt på något, något som jag inte vet vad det är, men tar fasta på orden
"himlens storhet
är att tömma dig på allt
utom på godhet"

tänk av livet kunde bli så avskalat enkelt och förnöjsamheten kunde infinna sig!
2021-11-19

    Arkfågeln
Var tvungen att gå tillbaka till dikten... för att ge dig en applåd. Väl förtjänt.
2021-11-15

    Arkfågeln
Imponerande! Skulle kunna ha blivit en riktigt bra låt. Varför inte göra musik av den?
2021-11-15

  Daphne VIP
Otroligt snygg sammanfattning av samtidens driv, i ett otroligt snyggt driv i texten!
2021-11-14

    Sefarge VIP
Verkligt insiktfullt
med Geschvung
Skriftat!
;)
2021-11-04

  AiA Maria den fria

Outstanding!


Ditt flöde -kickar-hela vägen
”upp och ner”


Tack!

2021-11-04

  Elin Holmsten
Härligt flyt i texten!
2021-11-04

  agh.nilsson
Älskar ditt tunga flöde, hade gärna hört detta live
2021-11-04

  SatansSon VIP
men gud finns og.
2021-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP