Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eftersom årets antologi tydligen skall handla om demokrati kan jag väl kräkas ur mig en gammal repris... och på fredag vankas det konsert med Brainbombs; på tal om demokrati och yttrandefrihet alltså.


Skit skall med skit fördrivas

 

 

Kyrka och stat,

religion och politik:

vår tids terrorbalans

och skaparen av en rosa skendemokrati.

 

 

Förtryckaren viftar med olika partiflaggor,

men bär alltid samma armbindel:

[oavsett block, kön eller ålder],

Mammons dollarformade hakkors.

 

 

Vi rättar debilt in oss i leden,

köper nya mobiler för att dämpa ångesten,

dansar runt i allsköns vräkiga gallerior

som drogade barn i jakt på godis.

 

 

Ett rike av egoistiska svin till medborgare

skapar egoistiska svin till politiker.

Revolutionen börjar vid strumplästen

med att läsa annat än Blondinbellas blogg.

 

 

Annars förtjänar vi inte bättre...

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-11-08 03:20



Bookmark and Share


  rostspik
Klockrent!
2021-11-08

  AiA Maria den fria


”Ett rike av egoistiska svin till medborgare
skapar egoistiska svin till politiker.”

EXAKT just så!

Tack!
2021-11-08

    Sefarge VIP
Bra betänkande skrivelse
Vart har Solidariteten tagit
Vägen? Nu förvandlat till
ett fult ord? Och ersatt av
Liberalism som betyder
att Marknaden fritt skall
få sitt hela tiden?


2021-11-08

  Öknens Ros VIP
Vad sägs om att istället ge en känga åt de höga männen som sitter i styrelser för vinstgiriga miljardföretag? Som ger sig själva bonus som vida överstiger en politikers lön.
2021-11-08

  Gunnar Hilén VIP
Och full av tacksamhet......tredje och fjärde versen bedårande sanna !
2021-11-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Fan,man blir ju nykter när man läser dig.
2021-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP