Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nattens sista skriftliga uppstötning. Allt handlar om att vara bäst, störst, mest lyckosam. Egoismen har mördat altruismen, hyckleriet regerar. Rensa med Agent Orange!


Människo[r]asen

*

 

Ur vägen för fan, jag är störst

vassa armbågar, måste vara först

knuffa sig fram

helt utan skam

det är mitt, mitt, mitt

ställ dig sist, vänta på ditt

jag skall ha bästa saken

måste kompensera staken

kort som ett finger

men fan vad den stinger

 

 *

 

 

andedräktens unkna stank

[mot den som är mindre eller pank]

leder parasiten mot sitt mål

ister, fett, fläsk, späck och svål

dallrar och käften ylar

ge mig nya prylar!

blinkande I-pads, ny mobil

de förra har blivit ett fossil

uppdatera!

ge mig mera, mera!

 

 

 

svarta fredagen varje vecka

låt oss mammon betäcka

gör en våldsam manöver

[för sånt vi inte behöver]

knockar dem som är i vägen

måste vara hård och trägen

låt oss sno apanaget

och öppna portmonnän

och fylla garaget

med saker och skrän

jubla över nya grejer

som mentala plebejer!

 

 

*

 

 

ni är hundskit under skon

så jag sticker över bron

till det varma Gehenna

som min dikt får förbränna

ert pladder och prat

möter fräsande hat

nävar och eder

krossade leder

och brutna ben

men det är inte Jag som är obscen

 

 

jag sticker från denna planet

byggd på flottig girighet

ja, jag lämnar detta fort

ni är ett argument

- empatiskt impotent -

för retroaktiv abort

må liemannen ge er eskort

gjuta in er i cement

som ett monument

över vidrighetens element

 

*

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-11-08 03:41



Bookmark and Share


  Vilsna
Vansinnigt bra. Snabbt och cyniskt - bästa sortens poesi. Skickligt formulerat.
2021-11-20

    Sefarge VIP
"Uppfuckat
Tankeberikande!"
2021-11-08

  AiA Maria den fria

”Empatiskt impotenta”

Yes!

Ett smatterband
av pregnanta pärlor
fyllda med kraftfull galla

Tack!

<3
2021-11-08

  Solweig Jansson VIP
En drömtext för en duktig rappare ! Rytmiskt flöde och starkt och obevekligt budskap - som gjort för musikaliskt framförande ! Tung-gung !
2021-11-08

  Kungskobran VIP
Strålande
2021-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP