Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kulturens ljus lever.


Stadens ljus

STADENS LJUS

Jag lämnar
min barndoms stad
och ämnar
aldrig gå en promenad

bland stadens skvaller
som bygger galler
mellan små själar
som går på hälar

Så mina minnen
får bo kvar
när mina sinnen
söker svar

och odlar växtskott
som blir till levande hus
som växer till slott
och gör staden ljus




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-12 18:05



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Oh, tack for dom orden!
2021-11-15

  Monica Lindgren
Ja, barndomsstaden är bäst i minnet. Du fångar det fint!
2021-11-12

  Dan Berg VIP
Tackar!
2021-11-12

  Solstrale VIP
Oj vad fint skaldat!
2021-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP