Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från persona till person.


Parisare

PARISARE

När jag var ung
och vilsen i Paris
var jag varken kung
eller klok på nåt vis

Jag var en av dem
som var på flykt
efter ett hem
där jag var omtyckt

Uppfylld av mina tankar
och det hjärta som bankar
kallade jag mig anarkist
i en tillvaro som var trist

Jag fick dock aldrig plats
i någon trång persona
så min levnadsstrapats
är numer att förvåna

Att jag var i Paris
spelade dock nån roll
för på sätt och vis
spelade jag nån roll




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-15 04:57



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Trevlig text! Ja, det är klart att du spelade roll - och att bo i Paris en tid är utvecklande!
2021-11-15

    Sefarge VIP
Att spela en roll
Utan att bli till ett
Troll kan ju bli till
en slags paroll?
;)


2021-11-15

  Solstrale VIP
Ibland behöver man i dikt ta sikt på det av vikt, en anarkist som har det trist, men lyckan kanske kom att hänges i dikt. Mycket välskrivet och inpireranade!
2021-11-15

  Dan Berg VIP
Tack för uppskattningen! Dikten har en konkret verklighetsbakgrund.
2021-11-15

  Lottie Ålhed VIP
Du beskriver målande och berörande
En bildrik dikt.
2021-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP